Hoppa till sidans innehåll

Börja skjuta pistol?


Nyfiken på att börja med pistolskytte?

Vi är jätteglada för intresset för sporten och vår förening! Vi välkomnar nya skyttar!

 

Här följer en kort beskrivning av hur det går till om du vill börja:

 

Våra organiserade träningar äger rum på skjutbanan ca 1 mil utanför Brålanda på onsdagar från 18:00 och lördagar från 10:00 under perioden mars-oktober.

På onsdagar från 18:00 under perioden oktober-mars bedriver vi träningsverksamhet med luftpistol i vår luftpistollokal i Brålanda norr om Vänersborg.

 

Hör av dig direkt till oss på adress This is a mailto link med en förfrågan om hur du ska gå tillväga för få prova på.

 

För medlemskap i föreningen kräver vi referens från någon ”opartisk” person t.ex. hyresvärd, chef eller liknande. Medlemsavgiften är 600 kronor per år. Nya medlemmar antas formellt efter beslut i styrelsen. För att få skjuta med krutvapen i kaliber .22 krävs att du är 15 år gammal, men är du under 18 år är det lämpligt att du har en vårdnadshavare med dig.

 

Föreningen har ett antal vapen både för krutskytte och för luftskytte, för uppsiktsutlåning på skjutbanan. 

 

Nybörjarkrutskytte bedrivs som precisionsskytte- 25 meter på tioringad tavla och luftskytte som precisionsskytte- 10 meter på tioringad tavla. När du antagits som medlem och uppfyller bronsmärkeskraven kan du anmäla dig till en kurs för pistolskyttekortet- även kallat "gröna kortet". Pistolskyttekortet är ett krav för att delta i andra föreningars tävlingar.

 

Som medlem i föreningen vill vi såklart också att du deltar i allt föreningsgemensamt arbete och bidrar till god kamratanda i klubben.

 

När du varit medlem i minst 6 månader, har pistolskyttekortet, uppfyller kraven för pistolskytteförbundets märke i guld, har visat framfötterna igenom att hjälpa till i föreningen och vara aktiv i skyttet samt gjort dig känd som en trevlig och pålitlig person, finns det möjlighet att få ett intyg från föreningen för att söka licens för ditt första egna vapen (Det finns fler krav som du får lära dig när du går kursen för pistolskyttekortet). Detta kallas för "föreningsintyg" och utfärdas efter beslut i styrelsen.

Ta även del av ytterligare Information till dig som ansöker om medlemskap i Södra Dals PSF.docx

Södra Dals PSF välkomnar alla trevliga och pålitliga personer som vill börja med pistolskytte.

Uppdaterad: 07 JAN 2018 19:05 Skribent: Eric Svanberg
E-post: Adressen Gömd

 

Våra Sponsorer

blobid0.png
Brålanda snickerifabrik.png

logotypblobid1.jpg

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Södra Dals PSF - Skyttesport
C/o Kerstin Östedt, Blekevägen 47
45154 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0769480144
E-post: This is a mailto link

Se all info